Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w cieście naleśnikowym grillowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 5 łyżek
Grill przyprawa pikantna Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pomidor koktajlowy 2 szt.
rukola 1 garść
olej 4 łyżki
filet z dorsza 4 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w cieście naleśnikowym grillowany

Zrobić ciasto naleśnikowe z 1 jajka, mąki i wody z dodatkiem soli (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany) zanurzać w nim każdy kawałek dorsza i smażyć z każdej strony. Po usmażeniu posypać pikantną przyprawą grillową i chwillę grillować na suchej patelni grillowej. Na talerzu rozłożyć dużą garść rukoli, ułożyć dorsza, obłożyć ćwiartkami pomidorków koktajlowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 24.05.2012 20:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak