Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z dżemu z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dżem 4 łyżki
cukier 2 łyżki
białko 3 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
tłuszcz do formy 1 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z dżemu z szybkowaru

Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać po trochu pozostałe produkty. Wyłożyć masę do wysmarowanej . margaryną i wysypanej tartą bułką formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, szczelnie przykryć. Wstawić do szybkowaru do którego, wlać 2 szklanki wrzątku. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać na gorąco.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak