Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcje rosołowe 1/2 kg
udka kurze 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie
kostka drobiowa 1 szt
przyprawa kucharek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron nitki 250 g
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół domowy

Mięso zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia, usuwamy szumowiny. Następnie dodajemy przyprawy, kostkę drobiową, pietruszkę, startą marchewkę, solimy oraz pieprzymy do smaku. Zagotowujemy. Następnie zmniejszamy gaz i gotujemy na wolnym ogniu około 2 godzin. Na koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
Rosół podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.03.2012 16:34
uwielbiam rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak