Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3/4 szkl
mąka 3/4 szkl
jajko 5 szt
kakao 3 łyżki
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Białka i cukier ubić na sztywną pianę, dodać mąkę, lekko wymieszać.
Żółtka utrzeć z octem, dodać kakao z proszkiem do pieczenia, połączyć z masą z białek, lekko wymieszać.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy.
Piec 35 minut w 175 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 09.09.2011 15:30
pycha
MAR3STA 13.07.2011 00:10
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak