Łosoś z rukolą

Łosoś z rukolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożony groszek

    20 dkg
  • ogórek

    1 sztuka
  • sałata

    1 główka
  • rukola

    1 pęczek
  • filet z łososia

    40 dkg
  • olej

    2 łyżki
  • musztarda dijon

    2 łyżki
  • gęsta śmietana

    10 dkg
  • sok z limetki

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 2 szklanki wody. Gdy zacznie wrzeć, wrzucić nierozmrożony groszek i gotować 2 minuty bez pokrywki. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Ogórek umyć, pokroić w plastry. Opłukaną sałatę pokroić w paski, a łososia w kostkę. Opłukać rukolę, osączyć i ułożyć na papierowym ręczniku. Łososia skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 5-10 minut. Następnie osączyć i obsmażyć na złoto na oleju przez 3 minuty. Doprawić.
Przygotować sos: musztardę wymieszać ze śmietaną i sokiem z limetki. W dużej salaterce wymieszać ogórki z sałatą, rukolą i groszkiem. Polać sałatę sosem musztardowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

05.10.2010 21:52
nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat