Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki smażone z jajkami i makrelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
makrela wędzona 1
sól do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej z pestek winogron 1 łyżka
ziemniaki ugotowane w mundurkach sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki smażone z jajkami i makrelą

Makrelę obieramy dokładnie z ości i posypujemy przyprawą do ryb. Ziemniaki ubieramy i tłuczemy. Następnie smażymy na oleju z pestek winogron na rumiano. Dodajemy makrelę i dokładnie mieszamy. Po 2-3 minutach wbijamy jajka. Solimy, dokładnie mieszamy i smażymy do momentu ścięcia się białka. Doskonale smakują z ogórkami małosolnymi. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 01.05.2012 10:29
Pyszne, moje smaki :)
bami 25.09.2011 12:11
Akurat jem kanapkę z wędzoną makrelą :D
pacpaw 21.09.2011 11:46
hahah dobre :o) Ach te moje słowotwórstwo :)
Izabela/bella81 21.09.2011 07:59
W co ubieramy ziemniaki? ;P A na poważnie to przepis warty zainteresowania :)
Kopiko1983 11.07.2011 21:15
Fajny i bardzo ciekawy przepis! A ziemniaków na śniadanie nigdy nie robiłam!
pacpaw 11.07.2011 20:16
u mnie ziemniaczki często są na śniadanie - szczególnie jeśli zostaną z wczorajszego obiadu :o)
ben-ka 11.07.2011 07:55
tak to jeszcze nigdy nie jadłam....
Jolanta_P-S 11.07.2011 07:52
kartofli jeszcze na śniadanie nie jadłam, chyba pora sprawdzić
caroline1983 10.07.2011 23:33
ciekawy pomysł z ta ryba :)
agnieszka137 10.07.2011 22:32
trochę takie inne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak