Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
bulion 1 l
cebula 2 szt
kiełbasa cienka 200 g
sól i pieprz
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka

Kapustę poszatkować, włożyć do rondla, podlać bulionem, gotować .
Kiełbasę pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu razem z kiełbasą.
Usmażoną cebulę z kiełbasą, przełożyć do rondla, dodać listek, sól i pieprz, gotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, chwilę jeszcze poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak