Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 0,5 kg
oliwa 2/3 szkl
fasolka szparagowa 1 kg
cebula 2 szt
sól i pieprz 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w sosie

Umytą fasolkę włożyć do garnka, zalać 1/4 szkl.wody i gotować.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry.
Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, poddusić na tłuszczu, dodać do pomidorów.
Wlać 1 szkl wrzącej wody do pomidorów, dodać cukier.
Gotować na wolnym ogniu z 15 minut.
Sosem zalać fasolkę szparagową, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu.
Potrawę doprawić utartym czosnkiem wymieszanym z odrobiną oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak