Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z rukolą i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 25 dag
pomidory 3 szt
żółta papryka 1 strąk
rukola 10 dag
czarne oliwki 1 garść
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z rukolą i warzywami

Makaron łamiemy, gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy.Pomidory i paprykę myjemy. pomidory kroimy na cząstki. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne a następnie kroimy w paski.Rukolę opłukujemy i osuszamy. Oliwki wyjmujemy z zalewy i odsączamy.Porcje makaronu układamy na talerzach, obkładamy warzywami i rukolą, posypujemy oliwkami i oprószamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem a na końcu skrapiamy oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak