Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kiełkami i mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełki lucerny 7 dag
kiełki słonecznika 7 dag
kukurydza 1 puszka
kapusta pekińska 0,5 szt
wędzona mozzarella 20 dag
oliwa 3 łyżki
sos sałatkowy ziołowy 1 op
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kiełkami i mozzarellą

Kukurydzę osączamy na sicie. Ogórek obieramy i razem z serem kroimy w kostkę. Pekinkę drobno szatkujemy.Sos rozprowadzamy w oliwie. Wszystkie składniki wraz z kiełkami przekładamy do salaterki. Mieszamy. polewamy przygotowanym sosem.Przed podaniem chłodzimy w lodówce przez ok. godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak