Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 3\\5 kostki
drożdże 1\\2
cukier 3\\4 szklanki
żółtko jajek 5
mąka 2 szklanki
kruszonka
cukier 2,5 szklanki
mąka 3\\4 szklnaki
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę żółtą do nich dodajmy drożdże wcześniej namoczone w ciepłym mleku, 1\\2 szklanki mąki wyrobić ręką i odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce , potem do naczynia dodajmy resztę mąki i rozpuszczoną margarynę wymieszać dokładnie i ciasto wylać do formy , a składniki wszystkie na kruszonkę wyrobić w palcach i posypać całe ciasto i zapiekamy w gorącym piekarniku przez 1,5 godziny w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 20.05.2012 11:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak