Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwikła Heni

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki 1 kg
chrzan 20 dag
sok z małej cytryny 1 szt
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwikła Heni

Buraki umyć, ugotować w łupinach.Zalać zimną wodą, jak ostygną obrać. Zetrzeć na jarzynowej, drobnej tarce.Chrzan zetrzeć, zakwasić sokiem cytrynowym rozpuszczonym we wrzątku, cukrem i solą.Dodać buraki, wymieszać, ew. jeszcze doprawić. Przełożyć do słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:18
Lubię ją jeść.
Henryka2 01.04.2013 20:13
Pyza Smaczna, każdy robi po swojemu i lubi swoje. Ja sobie nie wyobrażam ćwikły z grubo potartymi burakami. Masz rację, przyjęła się nazwa ćwikła (z chrzanem w domyśle). Następnym razem napiszę poprawnie.:)
SmacznaPyza 01.04.2013 18:49
ja jakoś wolę grubo starte :) i jeszcze coś - ćwikła to burak czerwony więc powinno być ćwikła z chrzanem :) chociaż sama też mówię zwyczajnie "ćwikła", i od razu wiadomo o co chodzi :D
olkaaa 27.12.2011 11:49
extra
Jolanta_P-S 13.07.2011 19:55
Ćwikła to mój ulubiony dodatek do wędlin i białej kiełbasy.
evita0007 10.07.2011 16:43
Lubię na wedlinkę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak