Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś po bałkańsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 50 dag
ryż 1 szklanka
czosnek 5 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 1|2 litra
gęś 1,5 kg
majeranek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś po bałkańsku

Mięso myjemy , porcjujemy i kroimy w kostkę , lekko zbijając tłuczkiem. Solimy i obsypujemy przyprawami.Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Obsmażamy na oleju , dodajemy posiekany czosnek , podlewamy bulionem 100 ml i dusimy ok 1 godziny. Gdy mięso już jest prawie miękkie dodajemy pomidory pokrojone na ćwiartki.Dusimy do odparowania sosu.Wsypujemy ryż , wlewamy 400 ml bulionu warzywnego .Gotujemy 20 minut , mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.09.2011 14:33
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak