Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8
cukier 8 łyżek
mąka krupczatka 4 łyżki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier (płaskie łyżki) i pomału dodawać żółtka cały czas mieszając mikserem. Mąki i proszek do pieczenia połączyć i dodać delikatnie do ubitych jajek. Masę wylewamy na blachę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem i pieczemy około 60 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 24.09.2012 15:00
palce lizac ;)
Pietruszka 27.07.2012 12:30
super
artur7 26.06.2012 07:25
też taki robię
calliope 11.03.2012 10:43
pycha
Margo1 31.08.2011 07:40
lubię
kate.500 20.08.2011 00:56
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak