Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z powidłami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka pszenna 15 dag
margaryna 15 dag
proszek do pieczenia pół łyżeczki
woda 140 ml
DODATKOWO:
powidła śliwkowe wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z powidłami

Wodę zagotować z margaryną. Gdy już będzie się gotowało wsypać mąkę i mieszać. Zostawić do wystygnięcia. Gdy będzie zimne wbić do tego jajka. Dodać proszek do pieczenia. Miksować ok. 3 minuty. Takie ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać kółeczka (lub tworzyć samemu) na brytfannie. Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopnie. Gdy się upieką dać do wystudzenia. Zimne przełożyć powidłami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 17.07.2011 14:30
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak