Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kurkowa z sokiem marchwiowym i mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
sok marchwiowy 1 szkl.
oliwa 1 łyżka
ser mozzarella 1 op
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
kurki 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kurkowa z sokiem marchwiowym i mozzarellą

Kurki dokładnie oczyścić z resztek ściółki, opłukać z resztek piasku, zawsze się trochę znajdzie między blaszkami. Rozgrzać łyżkę oliwy na patelni, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i kurki, większe przekroiłam na mniejsze kawałki i smażyłam 4 minuty. Oprószyłam 2 łyżeczkami mąki kukurydzianej, wymieszałam i zalałam 500 ml wrzącej wody wymieszanej z bulionem drobiowym, przemieszałam, wlałam całość do garnka, dolałam jeszcze 250 ml wody i gotowałam jeszcze chwilkę, wtedy dodałam mozzarelle pokrojoną w plasterki, szklankę soku marchwiowego (TEN POMYSŁ ZACZERPNĘŁAM OD PYZY - Izabelli Kulińskiej) i doprawiłam solą i pieprzem, Chwilę jeszcze podgrzałam, przelałam do miseczek i ozdobiłam świeżą bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 20.07.2011 22:53
rewelacyjna
owca441 20.07.2011 22:53
rewelacyjna
bejciu24 11.07.2011 21:14
Poprosze porcyjkę
Pola2 10.07.2011 15:17
rewelacja
Janek1 10.07.2011 14:44
pyyyyyyycha
Jolanta_P-S 10.07.2011 13:15
bardzo smakowała, mam nadzieje, że nie gniewasz się za użycie Twojego pomysłu sokowego?
SmacznaPyza 10.07.2011 13:06
mam nadzieję, Jolu, że zupa z sokiem smakowała :-)
suzana 10.07.2011 12:08
pięknie wygląda i musi super smakować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak