Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowiec z Kubusiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
budyń śmietankowy 4 sztuki
sok kubuś marchewkowo-truskawk 900 ml
margaryna pół kostki
DODATKOWO:
Biszkopty 1/3 paczki
galaretka agrestowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowiec z Kubusiem

BISZKOPT: Białka ubić na twardo, dodać cukier i ubić do białości. Następnie wmieszać na wolnych obrotach żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na wysmarowaną tortownicę masłem i piec w temp. 180 st. przez ok. 25 - 30 minut.
MASA: Odlać pół szklanki soku. Resztę zagotować. W odlanej części wymieszać budynie (w proszku). Wlać do gotującego się mleka i od razu dodać pół kostki margaryny. Mieszać tak długo aż wszystko się rozpuści i będzie gęste. Gorącą masę dać na biszkopta i wyłożyć na masie okrągłe biszkopty. Dać do wystudzenia. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Lekko tężejącą wylać na placek. Dać do lodówki jeszcze na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.05.2013 07:49
ciekawy przepis
maciek7 16.07.2012 19:50
super
eli82 24.11.2011 15:22
robię podobny
KasiaK90 24.07.2011 21:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak