Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryki czerwone 2 szt.
śmietana 200 ml
cebula
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy ze śmietaną

Papryki upiec, obrać ze skórki, wyjąć pestki i zmiksować. Śmietanę lekko ubić, wymieszać z puree paprykowym, posiekaną cebulą i koncentratem pomidorowym. Doprawić ostrą papryką, solą i pieprzem. Podawać na zimno lub na ciepło do ryb, mięs, jaj i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak