Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z truskawkami na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z truskawkami na zimno

1 kg sera białego półtłustego mielonego
1 czekolada gorzka
2 opak cukru waniliowego (
2 dowolne kolory galaretki i 2 truskawkowe na wierzch rozpuszczone w 3 szklanka wody
6 łyżek cukru
1 opakowanie biszkoptów
30 dag truskawek

Wykonanie:

Tortownicę wyłożyć biszkoptami. 1 galaretkę rozpuszczamy. w niecałej szklance gorącej wody i ostudzić.500 g. sera utrzeć z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym.Dodajemy galaretkę i wylewamy na biszkopty.Wstawić do lodówki a w tym czasie przygotowujemy II masę , tak samo jak poprzednią , dodając na koniec tarkowaną na grubych oczkach czekoladę. Wylewamy na poprzednią warstwę , na wierzch jak stężeje dodajemy truskawki i zalewamy galaretkami truskawkowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 21.05.2012 14:30
Pychotka :)
iknkirke 24.09.2011 19:29
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak