Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 4 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 3 łyżki
mleko 150 ml
wywar warzywny 150 ml
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki
sól
koncetrat pomidorowy 2 łyżki
ostry chrzan 2 łyżki
śmietana 22% 150 ml
filet z dorsza 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie chrzanowym

Żaroodporne naczynie wysmarować 1 łyżką masła.Rybę posypać z obu stron przyprawą,ułożyć w naczyniu i każdą polać łyżką soku z cytryny.Na pozostałym maśle zrumienić mąkę,wlać mleko i wywar i cały czas mieszając zagotować.Przyprawić solą do smaku.powstałym sosem zalać rybę i piec bez przykrycia 20-30minut w piekarniku nagrzanym do 180*C.W garnku wymieszać koncentrat,chrzan,śmietanę i powoli zagotować.Zapieczoną rybę podawać z sosem chrzanowym i smażonymi ziemniakami.PYCHOTKA

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 06.03.2013 18:13
i już mam obiad na piątek
Ewelina38 04.01.2012 14:52
pyszna rybka
Robert10 04.01.2012 10:00
smaczniutka rybka
junox 01.12.2011 16:33
pyszne
Halusia 29.09.2011 21:07
smaczne
Kopiko1983 14.08.2011 11:56
Dorsz i sos chrzanowy - rewelacyjne połączenie!
Grazyna0211 10.08.2011 10:13
świetny przepis a ja bardzo lubię dorsza
ela16 13.07.2011 09:42
dobra
teresa18 12.07.2011 21:32
wyśmienita
Izabela/bella81 12.07.2011 15:22
na pewno \"PYCHOTKA\"
Ania67 12.07.2011 09:45
świetne połączenie smaków
ben-ka 12.07.2011 08:24
dobra rybka nie jest zła:)
anja3107 11.07.2011 22:33
fajna ryba
smakoszek 10.07.2011 20:25
lubię taka rybkę
barbara11561 10.07.2011 20:00
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak