Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI Z JAGODAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dkg
woda 220 ml
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyzeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI Z JAGODAMI

Ciasto:
Mąkę, sól, masło i żółtko zagnieśc na gladkie ciasto i cały czas mieszając, wlewać powoli ciepłą wodę. rozwałkować na stolnicy posypanej mąką.
szklanka powycinac kółka i na środek nakładać łyżeczką jagódki. Dokładnie sklejać.
Pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.02.2012 22:03
Pychotki
eli82 14.07.2011 15:27
ojj pycha !!
1j1o1l1a1 10.07.2011 11:59
mniam...jeszcze jagodowych w tym roku nie jadłam:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak