Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wołowiną i fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 szt duże
pieczeń wołowa 40 dag
żółta fasolka szparagowa 20 dag
zielona fasolka szparagowa 20 dag
cebula 1 szt mała
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 2 łyżki
olej 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wołowiną i fasolką

Wołowinę kroimy w paski. Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końce, wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 10 min. Następnie odsączamy i studzimy.Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki. Przygotowujemy sos:cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy.Olej łączymy z octem winnym, musztardą i sosem sojowym, mieszamy z cebulą i czosnkiem,doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy na 10 min. W salaterce na dnie układamy plasterki ziemniaków, następnie fasolką i mięso, polewamy przygotowanym sosem i chłodzimy ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 10.06.2012 15:31
podoba mi się ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak