Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek z zakwasem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion na żeberkach 2 l
kiełbasa 500 g
boczek wędzony 300 g
Majeranek suszony Prymat
ziele angielskie
czosnek
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 6 szt
zakwas 300 ml
mąka 50 g
śmietana 50 g
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z zakwasem

ja uzywam różnych bulionów , może być po gotowanej golonce , lub boczku , im tłustszy tym lepszy , do bulionu wrzucamy kiełbaskę i boczek , dodajemy przyprawy i ja robię sama zakwas do żurku to nie mogę z listy nic dodać bo niema w bazie , więc jak ktoś ma to zakwas i potem troszkę śmietanki 1 łyzka z mąką ok 1łyzka , a jak nie to można dać gotowy żurek z torebki , ale ja tego nie polecam , już lepiej kupic zakwas ;)
gotujemy ok 30 min :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.10.2011 14:26
lubie
Ela15 24.10.2011 14:26
lubie
monika141 27.09.2011 09:33
pychota, uwielbiam
calineczka 28.07.2011 13:30
Wygląda przepysznie - już dodaję do mojej książki :)
Anna133 11.07.2011 08:05
zakwas na razowym chlebie :)
szyba 10.07.2011 09:34
smakowite
Anna133 10.07.2011 08:31
jak zrobię świezy zakwas to dodam przepis :)
Anna133 10.07.2011 08:30
można dodać ziemniaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak