Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulka marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Cebulka perłowa marynowana Smak 1,5 kg
ziarna gorczycy według uznania
koper świeży według uznania
Liść laurowy suszony Prymat według uznania
ziele angielskie według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
woda 2,5 l
ocet 450 ml
cukier 10 łyżeczek
sól 8 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulka marynowana

Cebulki oczyszczamy, wrzucamy do rondelka, zalewamy wodą i obgotowujemy ok. 3 min. odcedzamy, przelewamy zimną wodą i przekładamy do słoiczków. Do każdego słoiczka wrzucamy przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, gorczycę,koper. Wodę zagotowujemy z octem, cukrem i solą. Gorącą zalewą zalewamy cebulki w słoikach. Zakręcamy.Pasteryzujemy ok. 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak