Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szparagowo-jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
szparagi białe 1 słoik
szparagi zielone 1 słoik
rukola 1 garść
sałata kędzierzawa 5 liści
oliwa 6 łyżek
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szparagowo-jajeczna

Szparagi odcedzamy z zalewy i kroimy na kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w dużą kostkę.Rucolę i sałatę opłukujemy, osuszamy. Strzępiaste liście sałaty rozrywamy. Wszystkie składniki sałatki układamy dekoracyjnie na półmisku. Przygotowujemy sos: oliwę starannie mieszamy z śmietaną i natką pietruszki. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz cukrem.Sosem polewamy sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.01.2013 19:06
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak