Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney jabłkowo-chrzanowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebule 3 szt.
chrzan świeżo starty 30 dag
cukier 15 dag
sok z cytryny 3 łyżki
margaryna 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
sól
goździki mielone 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney jabłkowo-chrzanowy

Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebule drobno pokroić, wymieszać z jabłkami, cukrem i przyprawami, odstawić na 2-3 godziny. Jabłka z cebulka podsmażyć na margarynie, dusić przez chwilę. Gdy masa zgęstnieje, przestudzić i wymieszać z chrzanem. Doprawić. Podawać do gotowanych lub smażonych mięs i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak