Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone plastry kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
jaja 2 sztuki
tłuszcz do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone plastry kapusty

Po usunięciu zewnętrznych liści kapustę dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć na sicie i pokroić na jednakowe grube plastry. Plastry te zanurzyć w roztrzepanych, osolonych jajach, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na gorącym tłuszczu.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak