Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardela na zielono

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sardela 12 solonych
żółtko jajek 1 sztuka na twardo
natka pietruszki 2 łyżeczki posiekanej
czosnek 1 ząbek
Papryka ostra mielona Prymat 1 kawałek
oliwa 12 łyżek
bazylia 1 łyżeczka posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: Sardela na zielono

Sardele oczyścić z ości, wypłukać: sól i zalać wodą na kilka minut. Czosnek, bazylię, paprykę, natkę pietruszki i żółtko drobno posiekać, włożyć do rondla i starannie wymieszać, dolewając stopniowo oliwy. Sardele układać warstwami w glinianej misce, obficie polewając przygotowanym sosem.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak