Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogata mizeria

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
ogórek sałatkowy 1 sztuka
śmietana 18 proc 1 opakowanie
Chrzan tart 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bogata mizeria

Kapustę pekińską kroimy drobno i wrzucamy do dużej miski, dodajemy pokrojonego ogórka (w plasterki).
Śmietanę rozrabiamy z chrzanem i zalewamy nią zawartość miski, mieszamy, doprawiamy do smaku.

można też do śmietany dodać suszony/świeży koperek co poprawia walory wizualne surówki.

sama surówka ma ciekawy smak, lekko ostry (coś a\'la colesław) i świetnie pasuje do ziemniaków i schabowych :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.03.2013 08:44
też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak