Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawina do miesa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 1 kg
cukier 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawina do miesa

Żurawiny myjemy osuszamy. Miksujemy a nastepnie przecieramy przez sito. Następmie wkładamy do garnka , dodajemy cukier i smażymy , aż dżem bedzie szklisty. Wkładamy gorący do wyparzonych słoików i szczelnie zakrecamy. odstawiamy w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 09.07.2011 17:03
ważne żeby owoce żurawiny były przemrożone bo inaczej będą gorzkawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak