Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet huzarsaki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
tłuszcz 30 gram
słonina 100 gram
sól 1 szczypta
ziemniaki 200 gram
pieprz 1 szczypta
cebula 1 sztuka
papryka mielona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet huzarsaki

Słoninę pokroić w drobną kostkę, zrumienić i wyjąć z patelni. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i razem z pokrojoną w talarki cebulą usmażyć na złoty kolor w tłuszczu pozostałym na patelni. Posolić, posypać papryką i pieprzem i odstawić do przestygnięcia. Teraz połączyć ziemniaki z roztrzepanymi jajami, wylać masę na patelnię z roztopionym tłuszczem i usmażyć z niej obustronnie złocisty omlet.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.04.2012 08:24
fajny
angelika14 12.11.2011 10:47
super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak