Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mnisi barszcz

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 50 dag
buraki czerwone 5 sztuk
włoszczyzna 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanki
sok z cytryny 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 5 ziaren
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
majeranek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mnisi barszcz

Kości podpiec w piekarniku, a następnie zalać wodą i ugotować wywar z dodatkiem włoszczyzny i listka laurowego. Buraki umyć, obrać, pokrajać, zalać wodą i gotować pod przykryciem dodając trochę soku lub kwasku cytrynowego, aby nie straciły koloru; pod koniec włożyć pokrajane jabłko i ziele angielskie. Oba wywary przecedzić, połączyć, przyprawić roztartym z solą czosnkiem, cukrem, majerankiem, sokiem cytrynowym i czerwonym winem.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 07.08.2011 12:09
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak