Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z młodych buraczków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 5 sztuk
oczko wołowe 1 sztuka
bób 1 szklanka
marchew 2 sztuki
sól 3 szczypty
botwinka 4 wiązki
jajko 4 sztuki
cebula 1 sztuka
cytryna 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
kielbasa chlopska 20 dag
indyk 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z młodych buraczków

Do garnka wlewamy litr wody solimy i gotujemy. Gdy woda się zagotuje wkładamy golonkę, oczko wołowe i ząbek czosnku, gotujemy około 20 minut. Następnie dodajemy młodą marchew, cebulę, i pokrojone buraczki. Zakwaszamy wszystko sokiem z cytryny. Bób gotujemy osobno w lekko osolonej wodzie, gdy się ugotuje ściągamy skórkę a ziarnka wrzucamy do zupki. Botwinkę siekamy i również dodajemy wraz z pokrojoną kiełbasą. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki zalewamy ciepłą zupą buraczaną. Smacznego. Samo zdrowie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 10.07.2011 04:32
Lubię taką zupę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak