Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z drobiowych wątróbek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 600 g
boczek wędzony 250 g
olej 2 łyżki
pieprz
sól
wino czerwone 1/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z drobiowych wątróbek

1. Wątróbki opłucz, osusz, oczyść, przekrój na połówki, skrop czerwonym winem i odstaw na godzinę.
2. Boczek pokrój w dość grube kwadratowe plasterki.
3. Na szpadki nadziewaj na przemian po cztery -pięć kawałków wątróbki i boczku, oprósz pieprzem, usmaż na rozgrzanym oleju lub upiecz na ruszcie w piekarniku. Gotowe oprósz solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 27.08.2013 08:33
ciekawy przepis :-)
Krystyna32 09.07.2011 14:32
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak