Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowo-serowy

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 300 g
rosół warzywny 1 szkl.
masło 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl.
ser ementaler 150 g
serek topiony śmietankowy duży 2 trójkąciki
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowo-serowy

Cebule posiekać w drobną kostkę. Podusić na maśle. Zalać wywarem, a następnie śmietaną. Gotować przez 10 minut. Ser zetrzeć. Serki topione pokroić w kostkę. Dodać do sosu. Mieszając gotować aż ser się rozpuści. Doprawić pieprzem. Szczypiorek posiekać, dodać do sosu. Całość dosolić. Sos podawać do makaronu i warzyw gotowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak