Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotleciki z sosem pieczeniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe 500 gram
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
cebulka 1 sztuka
delikat do mięsa do smaku
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
sos pieczeniowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotleciki z sosem pieczeniowym

Mięso, jajka, bułkę namoczoną w mleku, podsmażona cebulkę. dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy małe kotleciki, panierujemy je w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Przygotowujemy sos pieczeniowy. Kotlety polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 25.10.2011 22:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak