Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
sól
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
Wątróba (z kurczaka) 80 dag
jajko
mleko 1/8 litra
masło 1 łyżka
natka pietruszki
koperek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany wątróbką

Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Zemleć z wątróbką. Żółtko utrzeć z masłem. połączyć z masą z wątróbki, dodać pianę z białek i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem. Kurczaka opłukać. Odciąż szyję i końce skrzydełek. Mięso natrzeć na zewnątrz i od środka solą. Odstawić na godzinę do lodówki. Kurczaka napełni nadzieniem. otwór spiąć wykałaczkami, a następnie zasznurować po kolei każdą szpadkę. Końce nici przywiązać do kupra. Nóżki kurczaka zwinąć nicią. Piec 1 godzinę w 200 stopniach, w trakcie pieczenia skrapiając wodą, a następnie wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 11.05.2012 21:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak