Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por
cebula
seler naciowy 3 łodygi
papryka czerwona 2 strąki
fasolka szparagowa 30 dag
marchewki 2 szt.
orzechy pistacjowe 5 dag
oliwa 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
cząber 1 łyżeczka
pieprz
sól
wieprzowina 30 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w warzywach

Fasolkę przekroić na pół i gotować 10-12 minut. mięso i paprykę pokroić w paski, białą część pora, cebulę i seler naciowy na plasterki, marchewkę na słupki. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, dodać pokrojone warzywa, smażyć 5 min. Dodać fasolkę, orzeszki, doprawić sosem sojowym, cząbrem, pieprzem i solą. Wlać pół szklanki wrzątku i dusić na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak