Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami i mozzarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
mozzarella 50 gram
bazylia świeża 5 listków
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami i mozzarellą

Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie. Jajka rozbełtać, doprawić solą i pieprzem. Dodać do nich posiekaną bazylię, pokrojonego w kostkę pomidora i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Wymieszać, wylać na cebulę. Smażyć mieszając, aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 28.10.2013 14:14
pyszne śniadanko
ewelina/bunia 29.06.2012 19:07
super
Misiek1 10.07.2011 04:40
Musi być bardzo smaczna:)
Weronika_eM 09.07.2011 23:19
bardzo smakowita
evita0007 09.07.2011 15:57
z mozzarellą jeszcze nie jadłam,,ale kusi swoim pieknym wyglądem mmm :-)
pawel6 09.07.2011 13:23
Oj... najlepsze śniadanie pod słońcem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak