Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo mojej mamy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 3 szt
boczek wędzony kawałek
papryka 3 szt
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
masło 10 dkg
pieprz
sól
przecier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo mojej mamy

Masło rozpuścić w rondlu. Kiełbasę pokroić w większą kostkę,to samo zrobić z boczkiem,dodać płaskie pół łyżeczki przyprawy do mięsa i delikatnie podsmażyć na małym ogniu,później dodać cebulę również pokrojoną w kostkę i lekko poddusić. Dodać umytą pokrojoną w kostkę paprykę (oczywiście bez nasion i białej skórki przy nich),poddusić a na koniec dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię, również bez nasion. Dusić przez 5minut po czym dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Co jakiś czas mieszając dusić jeszcze przez chwilkę. Jeśli ktoś lubi można dodać usmażone osobno pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 19.04.2012 16:21
nie ma to jak wspaniałe leczo :)
malaczarna23 06.12.2011 10:17
pyszne
Juleczka20 31.07.2011 09:13
pycha
KasiaK90 15.07.2011 10:34
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak