Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone śledzie z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 8 sztuk
jabłka 50 dag
cebula 2 sztuki
margaryna 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone śledzie z jabłkami

Śledzie oczyścić z ości, pokrajać na dzwonka o długości kilku cm, lekko posolić. Jabłka i cebule obrać i pokrajać w cienkie plasterki. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu ogniotrwałym układać warstwami: śledzie, cebulę i jabłka, przesypując tymiankiem. Na wierzchu położyć kawałki margaryny. Wlać 1/2 szklanki wody, przykryć postawić na bardzo małym ogniu i dusić ok. 30 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak