Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z jabłek w grzankach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
jaja 2 sztuki
tłuszcz 3 łyżki
cukier 4 łyżki
masło 1,5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki
jabłko winne 50 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z jabłek w grzankach

Bułkę pokrajać w foremne plastry , maczać w mleku rozmieszanym z jajami i usmażyć na tłuszczu grzanki. Jabłka obrać, opłukać, poszatkować dodać masło i cukier; poddusić na wolnym ogniu. Grzankami wyłożyć naczynie wysmarowane masłem i wysypane tartą bułką, na to warstwę jabłek, przykryć grzankami i postępować tak do zapełnienia naczynia. Wstawić do piekarnika. Podawać szarlotkę posypaną cukrem pudrem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 05.09.2011 15:48
ciekawy przepis
kriso 06.08.2011 16:35
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak