Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab faszerowany jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
jabłka 0,5 kg
rodzynki 0,5 szklanki
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany jabłkami

Schab myjemy, osuszamy i ostrym nożem wycinamy kieszeń. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Na lekko rozgrzanym maśle przesmażamy jabłka, dodajemy namoczone uprzednio rodzynki, bułkę tartą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oprószamy łyżką majeranku, mieszamy. Farsz studzimy a następnie nadziewamy nim schab i mięso spinamy.Schab z wierzchu nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i papryką a następnie skrapiamy olejem. Odstawiamy na 3 godz. Na gorącym oleju obsmażamy mięso, przekładamy do brytfanki i pieczemy ok. 60 min w temp. 180 stopni C. W razie potrzeby możemy podlewać wrzątkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.03.2012 17:24
jak dla mnie rewelacja!
evita0007 12.07.2011 20:43
smaczniutki musi byc :-)
stokrotka 10.07.2011 17:54
robię schab z jabłkami ale trochę inaczej, tak fajnie byłoby zobaczyć przekrój.
SmacznaPyza 09.07.2011 17:08
szkoda, że nie ma zdjęcia przekroju i nie widać jak to wygląda w środku
agnieszka137 08.07.2011 23:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak