Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z groszkiem i grzankami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 50 dag
groszek konserwowy 30 dag
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
cukier 1 szczypta
koper 1 łyżeczka
bułka 1 sztuka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z groszkiem i grzankami

Oczyszczone szparagi pokrajać w kawałki i ugotować w niewielkiej ilości wody z solą i cukrem. Sporządzić zasmażkę, rozprowadzić wywarem ze szparagów, podprawić śmietaną lub mlekiem. Zagotować. Dodać groszek i szparagi. Przyprawić do smaku i wsypać posiekany koper. Podawać obłożone grzankami przygotowanymi z bułki, z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak