Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser pomarańczowy z bitą śmietaną, czekoladą i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka 1 sztuka
pomarańcza 1
bita śmietana
czekolada 1 szczypta
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser pomarańczowy z bitą śmietaną, czekoladą i migdałami

Galaretkę pomarańczową robimy wg przepisu na opakowaniu. Pomarańczę obieramy i kroimy w kawałki. Rozkładamy je w płaskim naczyniu i zalewamy galaretką. Odstawiamy do lodówki. Gdy zastygnie, galaretkę kroimy w kostkę i przekładamy do pucharu lub szklanki. Dodajemy bitej śmietany i posypujemy kawałkami startej czekolady i płatkami migdałowymi. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 03.08.2012 13:01
z migdalami jeszcze nie probowalan
Grażyna13 26.06.2012 14:38
Co za smaki :)
halina17 26.02.2012 14:57
smaczny deser
Marlena/Kinia 02.12.2011 19:37
oj, taki deserek własnie mi sie marzy? kiedy powtórka?
bami 23.09.2011 14:45
Deser ze składnikami, które uwielbiam - dobre rzeczy się tu dzieją ;)
pacpaw 09.07.2011 21:36
dla takich Gości to muszę jakoś nalewkę co najmniej zrobić, a nie jakiś tam pierwszy lepszy deserek :o)
Jolanta_P-S 09.07.2011 12:37
poproszę o jeden:)
ben-ka 09.07.2011 08:27
zapraszasz na deserek?:)
Mariusz10 08.07.2011 23:23
fajny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak