Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne steki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
olej 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ocet winny 2 łyżki
szczypiorek 2 gałązki
natka pietruszki 2 gałązki
bazylia 2 gałązki
tymianek 2 gałązki
stek wołowy 4 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne steki wołowe

Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z posiekanymi ziołami, octem, olejem, musztardą oraz suszonym majerankiem. Przyprawić pieprzem kajeńskim. Marynatą posmarować steki, włożyć je do lodówki na 2 dni. Steki osączyć z marynaty, ułożyć je na rozgrzanym ruszcie. Grillować minutę z każdej strony. Posolić po upieczeniu.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 22.08.2011 23:42
pyszności
Iwona45 27.07.2011 22:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak