Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polski sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier migdałowy 16 g
cukier 1 szklanka
margaryna 150 g
jaja 4
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1
herbatniki 2 opakowania
polewa biała
skórka kandyzowana 50 g
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Polski sernik

1Margarynę rozpuść i ostudz
2Zółtka oddziel od białek a nastepnie ubij mikserem z połową cukru
3Do głębokiej misy włoz zmielony twarog wsyp resztę cukru cukier migdałowy budyń śmietankowy oraz proszek do pieczenia całośc chwilę miksuj
4Małymi porcjami dodawaj ubite zołtka oraz margarynę miksuj ok 3 minuty do uzyskania masy o jednolitej głdkiej konsystencji
5Białka ubij na sztywna pianę a nastepnie połącz z masą serową.Całosc delikatnie wymieszaj łyżką
6Masę serową przełoż do wyłożonej herbatnikami blachy o wymiarach 25x28
7Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni C przez około godzinę
8Po upływie czasu pieczenia ciasto pozostaw w piekarniku na około 10 monujt
9Wystudzone ciasto polej polewą i udekoru kandyzowaną skorką pomarańczową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak