Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
pieczarki 300 g
pomidory 3 szt
cebula 1 szt
marchew 3 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
czosnek 1 ząbek
ocet balsamiczny
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z pieczarkami

Ryż ugotuj w osolonej wodzie.Posiekaj cebulę, pieczarki pokrój na ćwiartki. Podsmaż je na maśle. Dodaj pokrojoną w półplasterki marchewkę. Oprósz kucharkiem i wszystko razem podduś. Pomidory pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z ryżem, natką i duszonymi warzywami. Przypraw octem, roztartym czosnkiem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak