Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Colesław z kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 2 szkl
marchew 1 szt
szczypior 2 łyżki
śmietana gęsta 3 łyżki
ocet winny 2-3 łyżki
cukier 2 łyżeczki
szczypta kminku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Colesław z kminkiem

Kapustę cieńko posiekać, posolić w dużej misce, odstawić. Marchew pokroić w cienkie paseczki. Po godzinie kapustę opłukać na sicie , osuszyć, zmieszać z marchewką, posiekanym szczypiorem, śmietaną i przyprawami. Włożyć do lodówki , aby się przegryzła, na pół godziny przed podaniem wyjąc z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak