Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada z mleka w proszku

5.0
(321)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
masło 1/2 kostki
cukier 1 szklanka
mleko 1/4 szklanki
mleko w proszku 2 szklanki

Porada

Z przepisu wychodzi około 350-400 gramów czekolady.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada z mleka w proszku

Cukier, masło i mleko włożyć do garnuszka, podgrzewać aż do rozpuszczenia masła, nie zagotować. Dodać mleko w proszku wymieszane z kakao, najlepiej jeśli je przesiejemy do płynu. Masa musi być dość gęsta. Potem wylewam to do miseczki wysmarowanej masłem albo wyłożonej folią. Można użyć formy do muffinek.

Pozostawić na kilka godzin do stężenia. Można ewentualnie dodać np. bakalie lub inne ulubione dodatki. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 30.09.2023 13:07
Smak zarobionej czekolady się nie powtórzy ta jest super
Ewa 03.02.2023 14:17
Smak dzieciństwa, dodałam jeszcze pokruszony herbatniki i orzechy. Pyszota.
Teresa Beata 06.01.2023 22:41
Przesyłam przepis
Patrycja 16.10.2022 11:21
Smak starej czekolady mojej mamusi dziekuje
Papryczka 16.12.2011 16:45
fajna
Jolanta40 16.08.2011 09:22
smakowite
Małgorzata77 11.08.2011 08:38
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak